TIMEGLASSET, 2019

Tiden i stor skala ved Vestre Landsret i Viborg....

Fem meter højt timeglas i bronze indtager nu pladsen foran Vestre Landsret i Viborg...

Læs mere via dette link til Ny Carlsbergfondet hjemmeside:

https://www.ny-carlsbergfondet.dk

 

VÆRK

Monografi 2016

”Billedkunstneren Mogens Møller (f. 1934) har gjort sig bemærket i dansk kunstliv gennem de seneste seks årtier – ikke kun på kunstmuseerne og i den kunstneriske debat, men også rundt omkring i byrummet: Fra skulpturgruppen Zodiac på Axeltorv og vandkunsten Wiedewelt 1731 i Det Kgl. Biblioteks have i København til Guldkrukken på Paradisøen ved Randers og Stormklokken i Haderslev.

I denne rigt illustrerede bog giver de tre forfattere, tidligere rektor for Det Kgl. Danske Kunstakademi Else Marie Bukdahl, kunstredaktør ved Politiken Peter Michael Hornung og filosof og digter Kasper Nefer Olsen, læseren et dybere indblik i billedhuggeren og malerens mangeårige karriere. De diskuterer Møllers værker, introducerer gennemgående motiver og tematikker og beskriver hans enorme spændvidde: Han har ikke blot arbejdet i forskellige medier og skalaer og været involveret i utallige samarbejdsprojekter med andre billedkunstnere – men også skabt værker, der spænder fra det helt minimale og abstrakte til det figurative, fortællende og barokke. Bogen indeholder desuden en række hidtil upublicerede forelæsninger og taler af Mogens Møller.

Mogens Møller er tidligere professor på Det Kgl. Danske Kunstakademis billedhuggerskole og var i 1999-2001 formand for Statens Kunstfond. Han er tildelt Eckersberg Medaillen og Thorvaldsen Medaillen”.

https://strandbergpublishing.dk/boger/mogens-moller/

Strandberg Publishing

 

BY, BØLGE & STRANDKANT

Hirtshals 1993 - 1997 - 2019

DORTE DAHLIN & MOGENS MØLLER

Havdyret - Gadus Morhua Achaeus, en “arkæologisk” Atlanterhavstorsk - er modelleret af Mogens Møller og Daphne Anna Geloia Dahlin som det kan have set ud for 150 mio. år siden.

Figuren er opsat i forbindelse med Dorte Dahlin´s færdiggørelse af deres fælles skulpturelle anlæg By, Bølge & Strandkant i Hirtshals.

» Hirtshals. "By, Bølge & Strandkant" (pdf)

 

GELOIA

2008-2015

Bemalet træ og finer, messing, valset tombak, bemalet gips, rosakvarts og forgyldt bronze

Totaludsmykning i Aalborg Klosterkirke udført i samarbejde med Dorte Dahlin (Stjernedøren) og Daphne Anna Geloia Dahlin (bemaling af Helligåndsfigur)

» Stjernedøren i Aalborg Klosterkirke" (pdf)